Ajam goreng Bandung
Ingrediënten:
- 1 kip van ongeveer 1,5 kilo
- 1 serehstengel
- 1 limoen
- olie
- 3 salam blaadjes
- 200 ml heet water
- zout
Ingrediënten voor de boemboe:
- 5 kemirinootjes
- 8 sjalotten
- 6 teentjes knoflook
- 3,5 cm koenjit
Bereidingswijze:
- Snijd (of hak bij frustratie) de kip in stukken.
- Maal de ingrediënten voor de boemboe in een vijzel tot een mooie gladde pasta.
- Verhit in een wadjan (wok) de olie en fruit hierin de boemboe samen met de sereh en salam blaadjes ongeveer 5 minuten.
- Doe de kip er bij en bak dit 5 minuten.
- Voeg het hete water en de zout (naar smaak) toe en laat de kip ongeveer 25 minuten sudderen totdat het vocht verdampt is.
- Rooster daarna de kip op de barbecue mooi goudbruin. Dit kan ook in de oven, maar dan alleen op grill-stand.
Serveer de kip met sambal en een schijfje citroen!
Maak jouw eigen website met JouwWeb