Ajam goreng Bandung

Ingrediënten:

  • 1 kip van ongeveer 1,5 kilo
  • 1 serehstengel
  • 1 limoen
  • olie
  • 3 salam blaadjes
  • 200 ml heet water
  • zout 

Ingrediënten voor de boemboe:

  • 5 kemirinootjes
  • 8 sjalotten
  • 6 teentjes knoflook
  • 3,5 cm koenjit

Bereidingswijze:

  1. Snijd (of hak bij frustratie) de kip in stukken.
  2. Maal de ingrediënten voor de boemboe in een vijzel tot een mooie gladde pasta.
  3. Verhit in een wadjan (wok) de olie en fruit hierin de boemboe samen met de sereh en salam blaadjes ongeveer 5 minuten. 
  4. Doe de kip er bij en bak dit 5 minuten. 
  5. Voeg het hete water en de zout (naar smaak) toe en laat de kip ongeveer 25 minuten sudderen totdat het vocht verdampt is. 
  6. Rooster daarna de kip op de barbecue mooi goudbruin. Dit kan ook in de oven, maar dan alleen op grill-stand.  

Serveer de kip met sambal en een schijfje citroen!

Maak jouw eigen website met JouwWeb