Sambal goreng telor

Ingrediënten:

  • 7 eieren, hard gekookt en gepeld
  • olie
  • 3 daun salam
  • 3 cm laos
  • 1,5 dl santen
  • zout 
  • 1 el tomatenpuree
  • scheut ketjap

Ingrediënten voor de boemboe:

  • 5 sjalotten, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 3 rode lomboks, gesnipperd
  • 0,5 tl trassi
  • 1 tl suiker

Bereidingswijze:

  1. Wrijf de ingrediënten voor de boemboe tot een pasta in een vijzel.
  2. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de boemboe ca. 2 minuten. 
  3. Voeg de daun salam en laos erbij en bak nog 1 minuut.
  4. Voeg de santen toe en breng op smaak met zout en laat nog 2 minuutjes sudderen. 
  5. Voeg de tomatenpuree en een scheut ketjap toe. 

Schenk de saus over de gekookte eieren! Een heerlijk bijgerecht!

Maak jouw eigen website met JouwWeb