Sambal goreng telor
Ingrediënten:
- 7 eieren, hard gekookt en gepeld
- olie
- 3 daun salam
- 3 cm laos
- 1,5 dl santen
- zout
- 1 el tomatenpuree
- scheut ketjap
Ingrediënten voor de boemboe:
- 5 sjalotten, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, gesnipperd
- 3 rode lomboks, gesnipperd
- 0,5 tl trassi
- 1 tl suiker
Bereidingswijze:
- Wrijf de ingrediënten voor de boemboe tot een pasta in een vijzel.
- Verhit wat olie in een pan en bak hierin de boemboe ca. 2 minuten.
- Voeg de daun salam en laos erbij en bak nog 1 minuut.
- Voeg de santen toe en breng op smaak met zout en laat nog 2 minuutjes sudderen.
- Voeg de tomatenpuree en een scheut ketjap toe.
Schenk de saus over de gekookte eieren! Een heerlijk bijgerecht!
Maak jouw eigen website met JouwWeb