Sambal goreng Tempeh

Ingrediënten:

  • 1 blok tempeh
  • 1 ui (fijn gesneden)
  • 1 teentje knoflook (heel fijn gesneden)
  • 3 lombok (of meer, als je van pittig houdt) in ringetjes
  • 1/2 tl laos poeder
  • stuk gula djawa
  • klein beetje zout
  • ketjap manis

 

Bereidingswijze:

  1. Snijd de tempeh in langwerpige stukjes.
  2. Bak de tempeh in een laagje olie in een wok lichtbruin.
  3. Laat de tempeh uitlekken op keukenpapier.
  4. Fruit vervolgens de ui, knoflook en lombok in de wok.
  5. Voeg een klein kopje water, de laos en gula djawa toe en laat het op een laag vuur een beetje inkoken. 
  6. Daarna voeg je de tempeh weer toe en roer je deze er goed doorheen. 
  7. Doe een klein scheutje ketjap in de wok en laat het op middenhoog vuur 'droogkoken'. Kijk goed uit, want het bakt snel aan.

Maak jouw eigen website met JouwWeb