Sambal goreng Tempeh
Ingrediënten:
- 1 blok tempeh
- 1 ui (fijn gesneden)
- 1 teentje knoflook (heel fijn gesneden)
- 3 lombok (of meer, als je van pittig houdt) in ringetjes
- 1/2 tl laos poeder
- stuk gula djawa
- klein beetje zout
- ketjap manis
Bereidingswijze:
- Snijd de tempeh in langwerpige stukjes.
- Bak de tempeh in een laagje olie in een wok lichtbruin.
- Laat de tempeh uitlekken op keukenpapier.
- Fruit vervolgens de ui, knoflook en lombok in de wok.
- Voeg een klein kopje water, de laos en gula djawa toe en laat het op een laag vuur een beetje inkoken.
- Daarna voeg je de tempeh weer toe en roer je deze er goed doorheen.
- Doe een klein scheutje ketjap in de wok en laat het op middenhoog vuur 'droogkoken'. Kijk goed uit, want het bakt snel aan.
Maak jouw eigen website met JouwWeb