Indiase curry met aardappel en bloemkool

Bron: Albert Heijn

Ingrediënten:

  • 500 gr vast kokende aardappelen
  • 1 bloemkool
  • 4 tomaten
  • 2 el milde Indiase curry pasta
  • halve tuinkruidenbouillon tablet
  • 250 ml kraanwater
  • 4 middelgrote eieren
  • 2 tl gemalen komijn
  • 150 gr Griekse yoghurt

 

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de tomaten in blokjes.
  2. Verwarm in een hapjes pan de curry pasta. Schep de bloemkool, aardappel en tomaten erdoor en bak ongeveer 2-3 minuten. Voeg het bouillontablet en het water toe en laat de curry 15-20 minuten afgedekt sudderen tot de de aardappelen en groente gaar zijn.
  3. Kook de eieren in 8 minuten hard, laat ze schrikken, pel ze en halveer ze. Leg de eieren even bij de curry in de pan. 
  4. Rooster de komijn in een steelpan zonder boter of olie tot deze gaat geuren. 
  5. Schep de curry in een diep bord. 
  6. Doe de yoghurt in aparte schaaltjes en sprenkel hier de komijn overheen. 

 

Tip: Lekker met een stuk naanbrood.

Maak jouw eigen website met JouwWeb