Gevulde courgette

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 200 gram gehakt
  • kleine ui
  • paprika
  • teentje knoflook
  • snufje zout
  • snufje peper
  • snufje chilipoeder
  • tomatenpuree (naar smaak)
  • geraspte kaas
  • olijfolie

 

Bereiding:

  1. verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de courgetten in de lengte door en hol deze met behulp van een lepel uit. 
  3. Pers de knoflook, snijd de ui fijn en snijd de paprika in blokjes.
  4. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjes pan. 
  5. Doe de knoflook en ui in de pan en bak tot de ui glazig wordt. 
  6. Voeg de gehakt toe en roer de kruiden erdoor. 
  7. Wanneer de gehakt bijna gaar is doe je de paprika er bij en bak je deze nog 2 minuten mee. 
  8. Voeg als laatste de tomatenpuree toe en bak deze ook nog ongeveer 2 minuten mee.
  9. Vul de courgette en leg deze in een ovenschaal. 
  10. Bestrooi met geraspte kaas 
  11. Zet ongeveer 20-25 minuten in de oven.

Maak jouw eigen website met JouwWeb