Telor boemboe Bali

Ingrediënten:

  • 8 eieren hardgekookt
  • 1 el ketjap manis
  • 150 ml water
  • plantaardige olie
  • 3 lomboks (in ringetjes gesneden)
  • 1 tl trassie
  • 2 sjalotjes (zeer fijn gesneden)
  • 1 tl bruine rietsuiker
  • halve tl laos
  • 1 jeruk perut blaadje
  • 1 tl asem
  • zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

  1. Pel de eieren.
  2. Doe een laag plantaardige olie in een wok en verhit deze goed. 
  3. Bak de eieren goudbruin, let hier op! de eieren moeten in beweging blijven., dus constant draaien.
  4. Laat de eieren goed uitlekken op keukenpapier.
  5. Doe de lomboks, trassie, sjalotjes, rietsuiker, laos en asem in een vijzel en maal deze fijn tot een gladde pasta. 
  6. Haal de olie uit de wok, maar laat een klein beetje olie achter. 
  7. Fruit in de olie de boemboe. Wanneer de boemboe mooi gebakken is voeg je de eieren, ketjap, jeruk perut blaadje en het water toe.
  8. Laat nog 5 minuutjes sudderen.