Telor boemboe Bali
Ingrediënten:
- 8 eieren hardgekookt
- 1 el ketjap manis
- 150 ml water
- plantaardige olie
- 3 lomboks (in ringetjes gesneden)
- 1 tl trassie
- 2 sjalotjes (zeer fijn gesneden)
- 1 tl bruine rietsuiker
- halve tl laos
- 1 jeruk perut blaadje
- 1 tl asem
- zout naar smaak
Bereidingswijze:
- Pel de eieren.
- Doe een laag plantaardige olie in een wok en verhit deze goed.
- Bak de eieren goudbruin, let hier op! de eieren moeten in beweging blijven., dus constant draaien.
- Laat de eieren goed uitlekken op keukenpapier.
- Doe de lomboks, trassie, sjalotjes, rietsuiker, laos en asem in een vijzel en maal deze fijn tot een gladde pasta.
- Haal de olie uit de wok, maar laat een klein beetje olie achter.
- Fruit in de olie de boemboe. Wanneer de boemboe mooi gebakken is voeg je de eieren, ketjap, jeruk perut blaadje en het water toe.
- Laat nog 5 minuutjes sudderen.
Maak jouw eigen website met JouwWeb