Kokosmakronen

Ingrediënten:

  • 100 gram kokosrasp
  • 3 eiwitten
  • 1 tl vanille aroma
  • 40 gr steviala Kristal
  • extra pure chocola (85%)

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de eiwitten en de zoetstof in een kom. 
  3. Klop met de handmixer of een garde de eiwitten stijf tot er pieken ontstaan.
  4. Voeg de kokosrasp en vanille aroma toe en meng dit door het eiwit-mengsel. 
  5. Draai balletjes met je handen en leg deze op een bakplaat met een stuk bakpapier.
  6. 10 tot 15 minuten in de oven.
  7. Laat de kokosmakronen afkoelen.
  8. Smelt de chocola in een kommetje, door het kommetje iedere keer 30 seconden in de magnetron te zetten en dan even te roeren. Herhaal dit tot de chocola volledig gesmolten is. 
  9. Sprenkel met behulp van een vork wat chocola over de makronen. 

Ik zet de makronen dan altijd een half uurtje in de koelkast tot het chocolade hard geworden is. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb